Tälläistä tänään

Pitkästäaikaa tuli tehtyä hiippis takki :) Tykkään tehdä noita koska niissä on haastetta ja sommittelemista ja ajatusta ei kannata herpaannuttaa hetkeksikään  jotta saa toivomaansa jälkeä :) Tälläinen siitä sitten tuli
Image and video hosting by TinyPic

Tuo kangas on  ihan ykkös suosikkini, siitä on tehty hattua ja tunikaa ja vaikka ja mitä , se vaan on jotenkin niin kivan värinen :) Kaikki tyttö jutut ei onneksi aina tarvitse olla vaaleanpunaista ja röyhelöistä ja minusta tytölle sopii mainiosti vaaleansininen , ruskea ja muutkin enemmänpojilla käytetyt värit. Tästä suloisesta kankaasta on tullut tehtyä monta ihanaa poikienkin juttua <3

Hiippiksen vuori on lladukasta fleeceä ja pinta puuvillakangasta . Menee oikein hyvin kylminä kesäpäivina t-paidan kanssa tai lauhalla  syys-talvi-kevät kelilläkin oikein hyvin pitkähihaisen kanssa :)

Image and video hosting by TinyPic

Tuo hupunmalli viehättä itseäni vieläkin vaikka olen  tehnyt ainakin 100 hiippatakkia

Image and video hosting by TinyPic
Istuu muksun päähän "kuin hanska käteen"

Voi miten on ihanaa kun on välillä aikaa ommella!

Tälläisiä aivan suloisen retroja tunikoita päräyttelin tänään <3 Jos minulla olisi tyttö ,niin hän varmasti kulkisi tälläissä :) Joskus ,kun oikein etsii niin löytää aivan mahtavia kankaita joista on ihan ((( pakko pakko pakko ))) saada tehdä heti jotain !!!  Nämä ovat tilaustöitä  Ylemmässä on täyspitkä puuvillatrikoovuori  ja alemmassa on sitten samaa vuorta mutta puolivuoreksi varioituna.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Tämä on siis puolivuorellinen :

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Seuraavan työnalla on  hattua ja takkia... i love it!

Lähemmin väkerryksiäni

Tästä tuli jotenkin tosi  (hyvällätavalla) huomiotaherättävä ... tai no siis minun huomioni se ainakin herättää...pöllöt on sen verran tuikeana tuossa oksallaan :)  Kooltaan tämä on 104 cm , näitä sain aikaiseksi kaksikappaletta (toki hieman erilaiset kuitenkin) yhteensä siitä kankaasta jota minulla oli jäljellä. Tunikassa on puolivuori ja puolivuorenkangas on uutta kyllä, mutta siis kangas menneestä ajasta, itseasiassa tämä on kangaslöytö mumman kätköistä ja hankittu noin 70-80-luvun vaihteessa ...

Image and video hosting by TinyPic

takapuoli on tämän näköinen

Image and video hosting by TinyPic

Tein myös toisen samasta kankaasta 98cm koossa  , siitä tuli tälläinen
Image and video hosting by TinyPic

Ja koska retro on IN  ja  itse tykkään sellaista tehdä niin sormet saivat aikaan tämän 104 cm täyspitkällä puuvilla vuorella olevan tunikamekkosen .
Image and video hosting by TinyPic
Kaikissa näissä ompeluskissani on oma käsityömerkkini  joka kantaa samaa nimeä kuin blogini :)

Ja vielä masikkatunikakin (104cm) piti saada aikaiseksi  sekä muutama pupu ja siili tunika  . Puput ja siilit ovat jo paketissa ja lähteneet kohti  uusia kotejaa mutta tämä on vielä kuvattavana ja meossa huuto.nettiin (ellei joku sitä nappasta ehdi ennen sitä :)
Image and video hosting by TinyPic
Malli siis  kaikissa tunikoissa sama (toki jotain  toisenlaista voin yrittää jos jollain sattuu kiva kaava olemaan takataskussa ;) , sillä se on monen pienen tytön hyväksi "koeajama"ja varsin kivanmallinen ommellakin .

Jaaha mutta jos sitä lähtisi ompelemaan takkia :) Kuvaa pukkaa heti sitämukaa kun valmista saadaan aikaiseksi!!

Tunikoita ,tunikoita ja vieläkerrran tunikoita !!!


Muutaman tunikan / mekon olen tässä päivän aikana väsännyt, osan omaksi ilokseni  ja osa tilaustöitä...

Viime kesän fiilistelyä






Meidän pikku Oka kulki viime kesän itse tekemässäni  "telefooni" takissa. Ensin ei sitten kelvannut millään herran päälle, kova huuto vaan kuului : kankkaita kankkaita eiiiiiii !!! Loppukesästä ei muut kelvanneetkaan enää <3

Vihdoin sain tämän aikaiseksi !!

Minä tein sen ! Vihdoin ja viimein sain tämän blogin aikaiseksi...ei sillä , että se kovin monimutkaista olisi, mutta vuorokaudessa tuntuu AINA  POIKKEUKSETTA olevan aivan liian vähän tunteja ... mutta selviytykäämme tämän tosiasian kanssa ;) 

Viimeaikoina on tullut ommeltua aivan liian vähän , mutta nyt aion korjata asian.  Puolitoistaviikkoa ompelemattomuutta takana (kyllä, minulla on vierotusoireita käsillä tekemisestä)  ja nyt kun sitten sain vihdoin aikaa , niin saumuri sekä ompelukone on huutanut "hoosiannaa"  ja uutta syntyy kuin itsestään :D Työnalla on takkia ja mekkoa ja hattua ja voi miten tarmoa pursuan vallan . "Vanhankin " sydäntä lämmittää  valtavasti kun  joku (tai no yllättävän monikin )  pieni todella kulkee  tekemissäni vaatteissa .